Chceli by ste si v budúcnosti zabezpečiť vyšší príjem?

    Spísali sme naše rady a tipy, ako zvýšiť svoj príjem vďaka investovaniu v online knihe: Bohatá budúcnosť

    E-book je dočasne ZDARMA, preto neváhajte a stiahnite si na e-mail ešte dnes.
    Majetok rady a tipy

    Majetkové poistenie – Rady a tipy

    Čo by ste mali pri výbere PZP zvážiť?

    Asistenčné služby tu sa ponuky poisťovní odlišujú. Pri nehode Vám pomôžu zabezpečiť opravu auta, jeho odtiahnutie alebo poskytnutie náhradného vozidla. Pri výbere sa sústreďte, či sú asistenčné služby súčasťou poistenia a či pomoc sa vzťahuje len pre prípad nehody alebo aj poruchy.

    Pripoistenia – základné poistenie je možné rozšíriť aj o riziká ako sú napríklad škody na čelnom skle, škody spôsobené zverou ale i živelnou pohromou. Medzi ďalšie patrí poistenie batožiny, úrazové poistenie…

    Bonusy navyše – isté poisťovne ponúkajú ako benefit poistenie pneumatík, poškodenie vozidla výtlkom zdarma.

    Výšku krytia – zamyslite sa nad výškou krytia. Ide o maximálnu sumu, ktorú poisťovňa vyplatí osobám poškodeným prevádzkou vozidla.

    Cenu – ide o dôležitý parameter a závisí od druhu poisťovaného vozidla, veku držiteľa či nehodovosti.

    Vedeli, ste že….
    Čo by ste mali pri výbere poistenia nehnuteľnosti zvážiť?

    Rozsah poistenia – môže kryť rôzne riziká. Medzi základ patrí poistenie domácnosti proti živlom, vytopeniu, krádeži a doplnkovo si môžete dojednať aj poistenie proti vandalizmu, atmosférickým zrážkam či rozbitiu skla.

    Limity plnenia – poisťovne stanovujú maximálne percentá z hodnoty majetku, ktoré pri poistnej udalosti vyplatia.

    Spoluúčasť – pri poistnej udalosti vám poisťovňa vyplatí sumu, ktorá zodpovedá výške škody zníženej o spoluúčasť. Čím je spoluúčasť vyššia, tým viac zaplatíte z vlastného v prípade, ak sa niečo stane, no tým nižšie bude aj vaše poistné plnenie. Vyššie poistné teda pre vás, naopak, znamená nižšie výdavky pri poistnej udalosti.

    Predmet poistenia – dobré poistenie by malo obsahovať všetko podstatné. V prípade domu by mali byť kryté aj vaše vedľajšie stavby a oplotenie pozemku. Ak máte byt tak by ste mali mať krytú pivnicu, či garážové státie.

    Asistenčné služby – poisťovne vám môžu ponúknuť doplnkovú službu ako otvorenie zabuchnutých dverí alebo pomoc pri havarijnej situácii.

    Nadštandardné predmety poistenia – hudobný nástroj, umelecké predmety, mimoriadne cenné veci, zbrane vyžadujú individuálny prístup. Štandardné krytie je totiž minimálne.

    Vedeli, ste že….

    … približne 43% Slovákov, ktorí majú poistenú svoju nehnuteľnosť, nemá poistenú domácnosť.

    Čo by ste mali pri výbere cestovného poistenia zvážiť?

    Dĺžku vycestovania – ak cestujete často alebo vyrážate na dlhšie obdobie, zvážte celoročné cestovné poistenie. Cena môže byť výhodnejšia ako v prípade opakovaných krátkodobých cestovných poistení za rok.

    Účel cesty – cena a krytie sa môžu líšiť v závislosti od preferovaných aktivít v zahraničí, preto uveďte, či je vaším cieľom rekreácia, turistika, šport, práca alebo štúdium.

    Skupinové / rodinné poistenie – ak cestuje viacerí, poistite sa spolu. Môžete získať výhodnejšiu cenu.