Chceli by ste si v budúcnosti zabezpečiť vyšší príjem?

    Spísali sme naše rady a tipy, ako zvýšiť svoj príjem vďaka investovaniu v online knihe: Bohatá budúcnosť

    E-book je dočasne ZDARMA, preto neváhajte a stiahnite si na e-mail ešte dnes.

    Zlato ako uchovávateľ hodnoty peňazí

    Zlato už dlhé tisícročia ľudstvo používa ako platidlo. Tento ušľachtilý kov sa na Zemi nachádza v obmedzenom množstve. Pre jeho výborné fyzikálne vlastnosti sa využíva v rôznych odboroch priemyslu. Od nepamäti je prejavom bohatstva a rešpektu.

    Oproti papierovým peniazom, či iným formám platidiel má svoje výhody a to najmä:

    • Je ľahko skladovateľné, pretože nepotrebuje veľa miesta, nekoroduje, nevyparuje sa
    • Ide o anonymné uchovanie Vašich peňazí bez evidencie na bankovom účte, fondoch či akciách
    • Zlato sa vyznačuje svojou vysokou likviditou, pretože sa ním platí už vyše tisíc rokov a teda viete ho odpredať, vymeniť, založiť, darovať alebo si z neho dáte vyrobiť šperk
    • Je ľahko prenositeľné, viete ho bez povšimnutia bezpečne preniesť podľa potreby, nakoľko má veľkú hustotu a malé rozmery, v ktorých sa však ukrýva vysoká hodnota
    • Je oslobodené od dane

    Zlato chráni peniaze pred ich znehodnocovaním. V časoch poklesu hodnoty peňazí vytvára formu valutovej rezervy. Zároveň Vás chráni pred politickými turbulenciami. Nezáleží na tom, kto je pri moci, ani aké je rozloženie politických síl vo svete. Zlato poskytuje istotu v nepokojných časoch, keď peniaze strácajú svoju hodnotu ako je vojna, či iné konflikty v krajine. Zlato môže stlmiť prepad portfólia a ochrániť ho ešte pred väčšími stratami.

    Zlato ako uchovávateľ hodnoty peňazí

    Zlato je zároveň výborným uchovávateľom hodnoty. V roku 1992 by ste si za 225 000 Kčs kúpili Škodu Forman alebo 740 gramov zlata.

    V roku 1993 vznikla Slovenská republika (zmena politickej moci), v roku 2007 sme prešli na euro a kurz 30,126 nám zo dňa na deň znehodnotil naše úspory (kurzové riziko). Prišli roky 2008 – 2010 a s nimi finančná kríza a prepady na finančných trhoch.

    Takže dnes si za 35 000 eur kúpite Škodu Superb alebo 740 gramov zlata.

     

    Svet sa nachádza v dobe obrovského zadĺženia. Centrálne banky ako ECB, FED, BOE už nemajú svoju nezávislosť a pod politickým tlakom tlačia peniaze veľmi rýchlym tempom. Peňazí tak v obehu rýchlo pribúda, čo ovplyvňuje výrazným spôsobom cenu zlata, ktorá sa neustále zvyšuje.

     

    Obavy investorov i bežných ľudí vyvolávajú strach z recesie a dopyt po zlate narastá rýchlym tempom. V istých momentoch je dopyt tak vysoký, že sa pravdepodobne obnovia prevádzky švajčiarskych rafinérii, aby bolo možné splniť a realizovať objednávky na dodanie. Z toho plynie predpoklad, že obchod s fyzickým zlatom sa bude v budúcnosti realizovať za vyššie ceny.

    Po kríze v roku 2011 zlato dosiahlo svoje maximum až 2 roky po jej vypuknutí. Dnes sme len na začiatku krízového obdobia. Na záchranu ekonomiky vtedy FED vytlačil 1 bilión dolárov, dnes je táto podpora viac ako 4,2 bilióna dolárov.

    Dôsledkom bude nárast inflácie, to znamená že peniaze budú strácať na svojej hodnote. História na Slovensku potvrdzuje, že v období rokov 2010 až 2019 bola priemerná inflácia vo výške 1,55%.

     

     

    Pamätáte si rok 1989 a hodnotu 500 korún Československých? Dokážete si spomenúť čo všetko ste si vtedy mohli za ne kúpiť? Pred 31 rokmi by ste nakúpili plný nákupný košík.

    A pamätáte si rok 2003? O 14 rokov neskôr za 500 korún ste si mohli kúpiť už len polovicu z toho.

    Súčasnosť. Za 20 eur nenakúpite pre celú rodinu potraviny ani na týždeň….

    Ekonómovia predpovedajú pomalé zotavovanie svetovej ekonomiky a je ťažko predstaviteľné, že cena zlata by bola oslabená. Práve naopak. Za posledných 20 rokov prešlo zlato všetky turbulentné obdobia s priemerným rastom 9,1% ročne.

    Z toho vyplýva, že  sporenie je vhodné v akejkoľvek dobe. Výhodou pravidelného investovania je jeho priemerovanie ceny, kedy pravdepodobnosť výnosu je vyššia a riziko výkyvu ceny sa znižuje.

    Sporiace produkty vo forme investičného zlata sú bezpečným a súčasne výkonným nástrojom zabezpečenia úspor na dôchodok a budúcnosť detí.

     

    V mesiaci august sme pre Vás pripravili zaujímavú „LETNÚ AKCIU.